De vastgoedontwikkelaar van het Jagershuis aan de Amstelzijde krijgt te maken met strenge eisen. Hoewel er nog geen formele aanvragen of vergunningsprocedures zijn ingediend gaan we erop toezien dat de plannen passen binnen het Rijksbeschermd Dorpsgezicht.

Het Jagershuis in al jaren een begrip aan de Amstelzijde. Voor de toekomst van het pand is het verdienmodel van een vastgoedeigenaar voor ons niet leidend. Veel belangrijker is of een plan past in de omgeving. Oftewel: dat de uitstraling past bij het cultuurhistorisch waardevolle straatgezicht.

Samen met collega Peter Bot van Ruimtelijke Ordening ga ik streng sturen op welstand en kaders binnen het bestemmingsplan. We hechten grote waarde aan het aanzien van het Jagershuis als onderdeel van het Rijksbeschermd Dorpsgezicht

Rijksmonumentenlijst:
Wel is dit jaar door De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een afvoeringsprocedure gestart om het pand van de Rijksmonumentenlijst te halen. De reden was dat uit bouwhistorisch onderzoek bleek dat het gebouw niet uit de 18e eeuw stamt, zoals eerder gedacht, maar in de jaren zestig is herbouwd.

Eigenaar pand opgepakt in Italië:
AemstelMonuments B.V. is eigenaar van het pand. De gemeente heeft uit de media vernomen dat de eigenaar van het moederbedrijf van het Jagershuis, topman van vastgoedfirma Breevast, afgelopen week op het Italiaanse eiland Capri is opgepakt. Hij was aan boord van het jacht Unicorn. Met de burgemeester gaan we bespreken of een nader onderzoek naar het bedrijf noodzakelijk is.

Dit bericht in de media zie hieronder:

Een reactie op “Verdienmodel vastgoedeigenaar Jagershuis niet leidend

  1. Dat verwijderen van de Rijksmonumentenlijst vind ik wel vreemd, nadat het na de verbouwing in 1970 op de lijst is gezet. Trouwens nagenoeg geen enkel monument bevindt zich nog in de orginele staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.