Is het achterhaald dat een burgemeester moet wonen waar hij of zij werkt? Dit wilde Standpunt.nl maandag weten. Wat mij betreft niet, integendeel. Als je echt bij je gemeente wilt horen dan moet je er ook willen wonen. Het kan niet zo zijn dat je om zes uur de gemeente verlaat om naar huis te gaan.

Het burgemeesterschap, maar ook het wethouderschap is een ambt geen baan. Daarom gaan vergelijkingen met andere functies zoals een directeur van een bedrijf ook mank. Je bent er voor de gemeenschap niet voor jezelf. Het gaat om het algemeen belang.

Vertrouwen:
Net zoals een kapitein op zijn schip hoort, zo hoort een burgemeester te wonen in zijn gemeente. En hoe geloofwaardig is het, als er nare situaties zijn en de burgemeester spreekt van ‘wij Amstelveners’. Vervolgens vertrekt de burgemeester per dienstauto naar een rustieke plattelandsgemeente. Zo ondermijn je het echt het vertrouwen in het ambt en bestuur.

De uitgelichte foto is van Amstelveenweb.com en voor andere berichten en een twitter bericht in de media zie hieronder:

2 reacties op ‘Burgemeesterschap is een ambt, geen baantje

  1. Geheel eens met de stelling een burgemeester behoort te wonen en werken in de woonplaats of gemeente waar zij of hij het Ambt uitoefend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.