Vandaag hebben we een In geval van Noodkaart gepresenteerd voor Amstelveen. Zo krijgen hulpdiensten als ambulance en politie belangrijke gegevens binnen handbereik. Zoals nummers van familie en en medische gegevens.

Aanleiding was de val van een buurvrouw van Amstelvener Joan Reinders Folmer. Het werd een echte zoektocht om de telefoonnummers van de kinderen van de buurvrouw te vinden. De kaart is een praktische oplossing om snel contact te leggen met familieleden of buren.

De kaart wordt in nauwe samenwerking met de hulpdiensten deze week huis aan huis bezorgd. We hopen dat in iedere Amselveense meterkast de noodzakelijke informatie voor hulpdiensten te vinden zal zijn.

Overigens kreeg ik net een mail van CDA-raadslid Eugene van Mierlo uit Almelo. Hij had van het initiatief gehoord op NPO radio 1. De vraag was of hij de beschikbare informatie mocht ontvangen, uiteraard. Op deze manier hebben alle Nederlanders er wat aan.

1.PDF-In geval van Nood Kaart 2017 Amstelveen.

2.PDF-Ouderenkrant 2017 Amstelveen

Update 2017-9-10: veel gemeenten en instanties hebben ons benaderd of ze ook de kaart mogen gebruiken, uiteraard kan dat. Zie hieronder mediaberichten over dit onderwerp:

2017-Wim Blaas van de VVE Luttickduin Westwijk en wethouder Herbert Raat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.