Verhuur via Airbnb mag in de loop van volgend jaar in Amstelveen maximaal 30 dagen per jaar. We gaan de procedure starten om dit formeel te regelen in de huisvestingsverordening. Nu is verhuren via Airbnb, op basis van het bestemmingsplan, nog verboden. De gemeenteraad heeft met ons voorstel ingestemd.

De gemeente Amsterdam, waar nu een maximum van 60 dagen geldt, volgt na de verkiezingen waarschijnlijk ook. Grote partijen in onze buurgemeente volgen Amstelveen en hebben de 30-dagen norm overgenomen in hun verkiezingsprogramma’s.

Het voorstel voor 30 dagen komt vanuit een logische redenering. Het is natuurlijk een prima plan om je woning te verhuren als je zelf op vakantie bent. Een gezin uit Amerika verblijft in jouw huis, terwijl je zelf drie weken in Zuid-Frankrijk zit. Over het algemeen heeft men zo’n 25 vakantiedagen per jaar. Wat overuren erbij en je zit op 30 dagen.

Een heel ander verhaal zijn de excessen zoals we zagen aan de Troubadour in Middenhoven. Een eigenaar, met zo’n vijftig panden in Amstelveen, verhuurde de woning ieder weekend aan toeristen.

De buren ervaren enorme overlast en hij woonde zelf in het Gooi. Met een maximum van 30 dagen houden we de leuke kant van verhuren in stand, maar halen we het verdienmodel eruit.

Zie artikelen over dit onderwerp hieronder:

Een reactie op “Verhuur Airbnb in Amstelveen naar maximaal 30 dagen

  1. Dag Herbert, logisch dat je grenzen stelt. Maar 45 dagen is realistischer aangezien je ook aangewezen vrije dagen hebt. 5 weken is dus de norm, 7×5 is 35 plus een aantal aangewezen vrije dagen en je komt op 45. Zo beperk je niet de mensen die, zelfs met kinderen zoals wij, elke dag genieten in het buitenland als ze op vakantie zijn. Gr, Wouter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.