De eerste bedragen als blijk van waardering voor hulpen bij het huishouden in Amstelveen worden in januari 2018 uitgekeerd. Het gaat om hulpen die er na de aanbesteding van 2015 in salaris op achteruit zijn gegaan. Tot nu toe gaat het om 36 hulpen die ieder €1.000,- bruto ontvangen.

Wethouder Zorg Herbert Raat (VVD): “De 36 hulpen die nu de eerste bedragen ontvangen, zijn allemaal op enige wijze benadeeld door de cao. Werk moet wel lonen. Met deze regeling laten we zien dat het werk van de hulpen belangrijk voor ons is. Zij zien het als eerste wanneer inwoners thuis tegen problemen aanlopen.”

De gemeente liet in september weten hulpen tegemoet te komen als blijk van waardering. Dit omdat sommige hulpen er begin 2016 op achteruit zijn gegaan, terwijl anderen hulpen wel hun oude, hogere salaris hebben behouden. Uit onderzoek bleek dat het mogelijk was om de hulpen als gemeente zelf tegemoet te komen.

Daarnaast is uit onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers gekomen dat in de cao de hogere loonschaal verplicht wordt voor alle hulpen. De cao treedt vermoedelijk in werking vanaf april 2018.

Aanvullende informatie
Van sommige hulpen moet de gemeente nog aanvullende informatie ontvangen. Er wordt dan ook een dringend beroep op hen gedaan, zodat beoordeeld kan worden of zij in aanmerkingen komen voor de tegemoetkoming.

In tegenstelling tot sommige gemeenten heeft Amstelveen niet bezuinigd op de hulp bij het huishouden. Het beschikbare bedrag is in de gemeentelijke begroting gelijk gebleven. Ondanks forse kortingen vanuit Den Haag vanaf 2015.

Hulpen die voor de regeling in aanmerking komen, kunnen een e-mail sturen naar hbh@amstelveen.nl. Zie voor artikelen over dit onderwerp hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.