Het geduld met de firma Breevast B.V. eigenaar van Het Jagershuis is op. Er is sprake van een grote mate van achterstallig onderhoud aan het pand. Daarom heb ik de afgelopen weken gemeentelijke inspecteurs erop af gestuurd.

Onze mensen constateren overtredingen. Het gebouw voldoet niet aan de eisen uit de Woningwet, de Erfgoedwet en de Monumentenwet. Zelf ben ik ook een aantal keren wezen kijken en mijn conclusie is dat zij het pand laten verkrotten.

De lijst met gebreken aan het pand is lang. Zo zijn kozijnen doorgerot tot aan binnen. Diverse ruiten zijn stuk waardoor water en wind vrij spel hebben. De oostelijke vleugel is zichtbaar losgeraakt van het hoofdgebouw. Op het dak ontbreken op diverse plekken dakpannen.

Langdurige lekkage leidt tot een verslechtering van de kapconstructie. Het schilderwerk is in zeer slechte conditie. Groot onderhoud, om verder verval van de houten elementen te voorkomen, is noodzakelijk. In het voormalig hotelgedeelte staat de verwarming uit en is de ruit stuk.

Kortom, de maat is vol. Daarom zijn we een formeel traject gestart. Zij krijgen zes weken de tijd om de zaak in orde te brengen. Als ze het gebouw niet herstellen dan gaan we een handhavingstraject starten. Dit betekent in de praktijk een last onder dwangsom. Ik hoop dat het niet zover hoeft te komen.

Het Jagershuis is een een begrip in Amstelveen en onderdeel van rijksbeschermd stads-of dorpsgezicht ‘Buurt over Ouderkerk’. Breevast B.V. kan ontwikkelen, maar alleen als hun plannen passen binnen die kaders.

Ontwikkelingsplannen
In augustus heb ik aangekondigd dat met collega Peter Bot van Ruimtelijke Ordening we streng sturen op welstand en kaders binnen het bestemmingsplan. We hechten grote waarde aan het aanzien van het Jagershuis als onderdeel van het Rijksbeschermd Dorpsgezicht. Het verdienmodel van Breevast B.V is voor ons niet leidend voor de toekomst van het Jagershuis.

Hieronder een aantal foto met wat we aangetroffen hebben en artikelen:

6 reacties op ‘Geduld met eigenaar Jagershuis is op

 1. Beste Herbert en gemeente Amstelveen,

  Erg goed dat jullie dit aanpakken, het Jagershuis moet
  behouden blijven en het kan niet waar zijn dat deze eigenaar het bewust laat verpauperen zodat op deze
  mooie plek een appartementen complex
  gebouwd kan worden!

  Succes en hopelijk lukt het!

 2. zeer goede aktie,het zou vreselijk zonde zijn als dit pand verloren zou gaan in de toekomst.hulde voor uw aanpak.

 3. Jammer nu het juni is er nog steeds bijna niks is gedaan. We wachten op de nieuwe luiken schilderwerk enz. Breevast doet helemaal niks (behalve wat dakpannen rechtleggen en stukke ruitjes vervangen) en de gemeente (Bot en Raat) laten T maar zo. Waar blijft het genoemde handhavingstraject en de dwangsom?
  Iets roepen is wat anders dan uitvoeren/handhaven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.