Update 6-2-2019 recht eerste aankoop Annakerk door gemeente, zie onderaan de tekst
Rijkswaterstaat heeft het beheer, en daarmee het onderhoud, van de Annakerk overgedragen aan de gemeente Amstelveen. Dit lag tot voor kort bij het Rijksvastgoedbedrijf. Het onderhoud wordt daarmee uitgevoerd door de gemeente en betaald door Rijkswaterstaat, als eigenaar van het pand.

Wethouder A9 Herbert Raat (VVD): “De ondernemers van de Heemlocaties en de Naeckte Brouwers hebben bewezen dat ze bijzondere dingen doen. Door te investeren in het onderhoud komt er een betere toekomst voor de kerk. De plek kan uitgroeien tot de culturele en economische magneet van Amstelveen. Zeker in combinatie met het Jan van der Togt museum en de toekomstige overkapping bij het Oude Dorp. Dank aan Rijkswaterstaat dat zij het beheer aan ons overdragen, de klok hebben teruggehangen en een goeie partner zijn.”

2016-kerkklok-Annakerk-Herbert-Raat-Kees-Abrahamse

Achterstallig onderhoud
De gemeente pakt als eerste het achterstallig onderhoud aan. Zo zijn er al meerdere lekkages verholpen en worden de glas in lood ramen en het dak hersteld. Voor de achterstallige werkzaamheden heeft Rijkswaterstaat een bedrag van ruim €200.000,- beschikbaar gesteld.

Amstelveense invulling Annakerk
Rijkswaterstaat kocht de Annakerk in verband met de verbreding van de rijksweg A9. Al eerder stelden zij het gebouw beschikbaar voor een lokale instelling, op verzoek van de gemeente Amstelveen. Onder de naam ANNA openden de HeemLocaties er samen met de Naeckte Brouwers een veelzijdig, cultureel centrum.

Update 6-2-2019 recht eerste aankoop Annakerk door gemeente, lees HIER.

Zie HIER het oorspronkelijke persbericht en hieronder artikelen over dit onderwerp:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.