Het dak zit weer op de school aan de Savornin Lohmanlaan. De vorige zomer heb ik werkzaamheden aan de witte school stil laten leggen door een bouwstop op te leggen. In het gebouw zit de particuliere basisschool Florencius 

De reden voor de bouwstop was dat de aannemer zonder vergunning startte met sloopwerkzaamheden. Het schoolbestuur is, volgens hen, bedrogen door de aannemer. Zie hier de brief van het schoolbestuur over de situatie.

Gemeentelijk monument
De witte school is belangrijk voor Amstelveen. Niet alleen is het beeldbepalend in de buurt, maar ook een gemeentelijk monument. Vroeger stond het gebouw bekend als de Witte ULO’ Gelukkig gaan de werkzaamheden nu in goed overleg met de gemeente.

Opgelicht
De sloop van het dak kreeg veel aandacht in de lokale media. In november vorig jaar werd de zaak werd zelfs landelijk nieuws door het TV-programma Opgelicht.  Zij lieten zien dat de aannemer ook op andere plekken in het land mensen had gedupeerd.

Nieuwe schooljaar
Na intensief overleg is in februari de omgevingsvergunning afgegeven. Het gebouw krijgt extra lesruimtes op de eerste etage door dakkapellen aan de achterzijde van het pand. De leerlingen van Florencius zitten nu nog in een tijdelijk gebouw in Westwijk. Waarschijnlijk kunnen ze na de herfstvakantie weer les krijgen in de ‘Witte UlO’.

Zie hieronder artikelen over dit onderwerp van het afgelopen jaar:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.