Update 24-10-2018 en 26-3-2019 onderaan de tekst
We gaan samen met Pathé kijken naar een alternatieve locatie voor een bioscoop in Stadshart Amstelveen. De eerdere plannen voor een bioscoop boven de bibliotheek kunnen niet doorgaan. De architect van het gebouw, Hans Ruijssenaars, beroept zich namelijk op zijn auteursrecht.

Hierdoor kan de bioscoop alleen op de locatie van de bibliotheek als het bestaande pand volledig wordt afgebroken en opnieuw opgebouwd. Dit is voor ons niet acceptabel.

90.000 inwoners
Er zijn verschillende gesprekken gevoerd met de architect. Deze hebben echter niet tot een andere uitkomst geleid. We willen nog steeds een Pathé in Amstelveen. Het kan niet zo zijn dat onze Amstelveense kinderen, maar ook van Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel, nog steeds naar Amsterdam-Zuidoost moeten voor de nieuwste films. Amstelveen heeft inmiddels 90.000 inwoners. Daarbij past een bioscoop op een centrale en goed te bereiken locatie.

Ingang aan het Stadsplein
Voor een andere locatie worden meerdere varianten onderzocht. Belangrijke voorwaarden voor een andere locatie zijn een ingang aan het Stadsplein en voldoende zaalruimte. De komst van de Pathé maakt onderdeel uit van een grote vernieuwing in het Stadshart. In 2017 zijn de kaders door de gemeenteraad vastgesteld in de: Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart Amstelveen.

Op dit moment wordt er aan het Stadsplein gewerkt aan de uitbreiding van de terrassen. Ook zijn er vergevorderde plannen voor een overdekt vers- en horecaplein bij de verlengde Rembrandtweg.

Update 24-10-2018: Pathé bioscoop wellicht achter cultuurstrip Stadshart Amstelveen.

Update 26-3-2019: Plannen voor Pathe achter cultuurstrip.

Zie voor artikelen hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.