Update: 10-9-2018, 20-10-2018, 26-3-2019 en 19-3-2021 documentaire Doelwit, zie onderaan de tekst
Deze week heb ik aangifte gedaan tegen een vrouw die via Facebook bedreigingen uit tegen een ambtenaar en mij. In het college van B&W hebben we afgesproken om consequent aangifte te doen als onze medewerkers of bestuurders bedreigt of geïntimideerd worden. 

Geen recht
Gelukkig gaat het om incidenten. Toch is de impact groot als het je overkomt en vooral voor het thuisfront. Onze medewerkers moeten hun werk kunnen doen in een veilige omgeving. De vrouw wil met de bedreigingen een woonurgentie afdwingen, maar heeft daar geen recht op.

Het was overigens niet de eerste keer dat zij intimiderende uitingen deed op sociale media. Begin maart hebben we haar een brief gestuurd, waarin zij werd gevraagd te stoppen met het uiten van dreigementen en de foto’s van ambtenaren te verwijderen.

Niet geaccepteerd
De aangifte hebben we doelbewust ook naar buiten gebracht. Zo trekken we een ‘streep in het zand’, en is voor iedereen duidelijk dat bedreigingen en intimidatie niet geaccepteerd worden in Amstelveen.

Update: 10-4-2018: Lees HIER de brief aan de gemeenteraad over het misbruik van mijn persoonsgegevens op internet.

Update: 20-10-2018: Lees HIER de brief aan de gemeenteraad over de sommatie om een nep-Facebookaccount met foto’s van mij te verwijderen.

Update 26-3-2019: lees HIER het Parool artikel over de uitspraak van de rechter: vier weken cel bij herhaling. En HIER de uitspraak. 

19-3-2021 documentaire Doelwit op NPO2, lees HIER.

Zie voor artikelen over dit onderwerp hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.