Na jarenlang onderhandelen is het zover. Het gemeentelijke monument de Heilige Geestkerk in het Keizer Karelpark krijgt een prominente plek naast nieuwe koopwoningen. Vanavond licht de ontwikkelaar de plannen toe tijdens een informatieavond die gemeente en ontwikkelaar organiseren van 19.00 tot 20.30 uur in de dagkerk.

Erfgoed
De kerkelijke gebouwen aan de Haagbeuklaan zijn door het bisdom een paar jaar geleden verkocht aan een ontwikkelaar. De ontwikkelaar wilde op de gehele locatie nieuwe woningen bouwen en de kerk slopen. Er was een tijd dat het zo ging in Amstelveen, nu doen we dat niet meer. Ons historisch erfgoed staat weer hoog op de politieke agenda (lees HIER).

Eensgezind
Als college van B en W hebben vastgehouden aan de monumentale status van de kerk en de monumentale klokkentoren. Samen met collega Floor Gordon heb ik eensgezind opgetrokken bij dit dossier, en met resultaat. De nieuwe koopwoningen zorgen voor een betere mix van woningen in het oostelijk deel van het Keizer Karel Park. De kerk houdt een monumentale en maatschappelijke bestemming.

Koopwoningen
Uit de wijkanalyse in 2015 bleek dat het gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen in de wijk €34.329,-. bedraagt, dit is 15% lager dan het Amstelveense gemiddelde (lees HIER). Nu zijn er vooral veel sociale huurwoningen. Gelukkig komen er weer koopwoningen bij. Er ligt nu op hoofdlijnen een stedenbouwkundig plan voor 57 woningen, waarvan bijna 60% in het middensegment.

Levenslang huur betalen
Zo kunnen mensen kopen in plaats van levenslang huur betalen aan de woningbouwcorporatie. Belangrijke eis zal zijn dat er een zelfbewoningsplicht komt voor de kopers. Wij bouwen niet voor speculanten (lees HIER).

Voor foto’s, artikelen en impressies over dit onderwerp zie hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.