Update 21-9-2020; Kunstbezit Amstelveen zoals schilderijen van Karel Appel toegankelijk voor iedereen en Update 1-10–2020 Onrust in Amstelveense cultuursector over ontheffing, zie onderaan de tekst.
Vandaag is bekend gemaakt dat de Schouwburg het culturele seizoen start op de ‘rooftop’ van de naastgelegen garage. Dit geweldige idee in deze Coronatijd deed mij meteen denken aan het laatste concert van The Beatles op 30 januari 1969 op het dak van het Apple kantoor (zie HIER de video). Onder het motto: ‘Het dak eraf!’, kan iedereen de eerste week van september komen zien wat het culturele aanbod zal zijn. Wij steunen het initiatief met een garantiesubsidie van € 38,450,-.

Tijd is veranderd
Een gevarieerd cultureel aanbod is juist in deze tijden dat Amstelveners minder op reis gaan en hun vrijetijdsbesteding dichterbij huis zoeken van groot belang voor de stad. Dit vernieuwende evenement waarbij de schouwburg op creatieve wijze de schade door de coronacrisis teniet wil doen is perfect. De tijd is veranderd en voorstellingen worden niet alleen meer binnen de muren van het theater aangeboden. Voorwaarde is wel dat de vergunningen verstrekt kunnen worden.

In de huiskamers
Ook is onze culturele aanbod binnenkort via streaming te zien in de huiskamers. Door te streamen wordt de stad als podium uitgebreid naar de huiskamers. Deze investering draagt bij aan de cultuurbeleving van de inwoners van Amstelveen en de regio én is een voorbode voor de nodige verandering van cultuurinstellingen.

Nieuw ideeën
We ontkomen er niet aan om sommige oude concepten los te laten. Voor instellingen die het moeten hebben van volle zalen is het moeilijk overleven in een anderhalvemetersamenleving. Dat vraagt om nieuwe en toekomstbestendige ideeën en concepten.

Ondersteuningsfonds
De culturele instellingen die gebruik (gaan) maken van streaming zijn Schouwburg Amstelveen, Platform C, P60, Museum Jan, Cultuurcentrum Griffioen, Cobra Museum, Amsterdamse Bostheater, Bibliotheek Amstelland en het Amstelveens Poppentheater. Deze instellingen zijn verenigd in het LOCO, het lokaal overleg culturele ondernemers. De gemeente Amstelveen stelt hiervoor € 47.400,- beschikbaar uit het ondersteuningsfonds corona.

Lees HIER en HIER de persberichten en zie hieronder artikelen, foto’s en een Twitterbericht over dit onderwerp:

Update 21-9-2020; Kunstbezit Amstelveen waaronder schilderijen van Karel Appel toegankelijk voor iedereen, lees HIER en HIER en zie voor artikelen hieronder:

Update 1-10–2020 Onrust in Amstelveense cultuursector over ontheffing, lees HIER en HIER en zie voor artikelen hieronder;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.