Update 30-7-2020; Geld beschikbaar voor een cultureel zomerprogramma voor studenten Uilenstede, zie onderaan de tekst
Veel van onze cultuur- en kunstinstellingen zijn door de coronacrisis hard getroffen. Onder het motto; ‘rondje cultuur‘ bezoek ik met cultuurwoordvoerders en adviseurs Rubiah Balsem en Anne Fleur Pel onze instellingen. Zo kunnen we iedereen een hart onder de riem steken in deze rare tijden.

Nieuwe initiatieven
Deze maand kunt u er meer over lezen in het magazine INTO Business (lees HIER de pdf). Het is mooi om te zien dat er nieuwe initiatieven ontstaan die passen bij deze tijd. Ook vroeg het Amstelveens Nieuwsblad mij hoe het verder moet met de cultuur in Amstelveen (lees HIER of onderaan de pagina het interview).

Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de stad. Het is niet alleen leuk voor een elite groepje, maar ook goed voor onze economie en welzijn. Het is van groot belang voor de leefkwaliteit in Amstelveen dat we de kunst- en cultuursector weten te behouden.

Nieuwe ideeën en concepten
We ontkomen er niet aan om sommige oude concepten los te laten. Voor instellingen die het moeten hebben van volle zalen, zoals P60 en de Schouwburg, is het moeilijk overleven in een 1,5 meter samenleving. Dat vraagt om nieuwe ideeën en concepten.

Kleinere portemonnee 
We zullen minder gaan reizen, vliegen zal duurder worden. De eigen omgeving zal steeds belangrijker worden, zeker voor de mensen met een kleinere portemonnee. Daarom zijn goede voorzieningen in Amstelveen op het gebied van cultuur en sport, maar ook maatschappelijk zoals bijvoorbeeld een gratis zwemvoorziening in De Poel, belangrijker dan ooit.

Update 30-7-2020; Geld beschikbaar voor een cultureel zomerprogramma voor studenten Uilenstede, lees HIER of zie hieronder.

Zie voor artikelen in Het Amstelveens Nieuwsblad, Het blad INTO business en foto’s hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.