Deze maand in het UITmagazine een 5 pagina’s tellend interview met collega Floor Gordon en mij over Beleef Amstelveen. Dit jaar zijn we begonnen met de website en de Uitagenda waarop je kunt zien wat er te doen is op het gebied van kunst en cultuur, sport, groen, culinair en winkelen. Zeker nu met het coronavirus waardoor je eigen omgeving veel belangrijker is geworden, is daar een enorme behoefte aan in Amstelveen. Dit is een goede basis voor 2021 waarin we hopelijk corona ver achter ons kunnen laten. 

Geen slaapstad meer
Amstelveen stond vaak bij veel mensen te boek als slaapstad van Amsterdam, waar niets gebeurt. Nou, het tegendeel is waar (lees HIER). Met 250 actieve partners zijn we aan de slag gegaan om zichtbaar te maken wat Amstelveen allemaal te bieden heeft. En dat is heel veel; relaxed winkelen, ontspannen wandelen, culinair genieten en op ontdekkingstocht naar hedendaagse kunst. Amstelveen combineert groen en rust met alle mogelijkheden van een bruisende stad.

Lockdown
Toch zijn er sectoren die ondanks alle maatregelen die ze getroffen hebben door corona heel hard geraakt zijn; met name de horeca en de cultuur. Maar ook andere sectoren zullen snoeihard geraakt worden als premier Mark Rutte vanavond de lockdown naar alle waarschijnlijkheid zal aankondigen. Als gemeente proberen we ondernemers te helpen waar we kunnen, lees HIER.

Wrang
Het is wrang dat als wij de horeca proberen te helpen in Amstelveen, regels vanuit Den Haag soms tegenwerken. Gelukkig hebben wij al meerdere ondernemers kunnen helpen met een lening.

Weer de ruimte in 2021
Hopelijk krijgt de horeca, de cultuur en al die andere branches in 2021 als het vaccin beschikbaar komt, weer de ruimte om aan de slag te kunnen. De Uitagenda is een mooie basis voor Amstelveners om te zien wat er tegen die tijd in hun eigen stad te doen is.

Zie HIER de website van Beleef Amstelveen en lees HIER het interview in het UITmagazine of zie hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.