Update-2-9-2021: Avond in Bostheater voor zorgmedewerkers, zie onderaan de tekst
De kogel is door de kerk: de gemeente Amsterdam geeft het Amsterdamse Bostheater toch subsidie voor de komende jaren, lees HIER. Samen met de € 50.000 die de Amstelveense gemeenteraad vorig jaar heeft vrijgemaakt en de verleende garantiesubsidie van €45.000,hebben we het populaire openluchttheater kunnen redden. Zij verkeerden door de coronacrisis in zeer zwaar weer.

Inwoners elkaar vinden
De VVD in de gemeenteraad heeft vorig jaar met alle andere partijen in een motie opgeroepen om het Bostheater met € 50.000 euro extra te steunen om hen van de ondergang te redden. Voorwaarde was wel dat de gemeente Amsterdam ook financiële steun zou geven. Dat hebben zij gisteren gedaan met een jaarlijkse subsidie van gemiddeld € 250.000 voor een periode van 4 jaar. Dat is niet alleen goed nieuws voor het Bostheater, maar ook voor alle Amstelveners en Amsterdammers die hier graag komen. Dit is dé plek waar beide gemeenten en haar inwoners elkaar vinden in hetzelfde gevoel: trots.

Zekerheid
Vorig jaar april, aan het begin van de coronacrisis sprongen we al in de bres voor het theater zodat zij de al geprogrammeerde voorstellingen die zomer konden laten doorgaan. Het theater is voor 80 procent afhankelijk van publieksinkomsten en had behoefte aan financiële zekerheid. Het college heeft daarom voor € 45.000 garantie verleend uit het corona ondersteuningsfonds. Mede hierdoor heeft het Bostheater afgelopen zomer toch nog 14.000 bezoekers kunnen verwelkomen.

Zorgmedewerkers
We hebben het theater toen gevraagd om een tegenprestatie om Amstelveners te helpen in deze moeilijke coronatijd. Dit resulteerde in het idee om medewerkers met een cruciaal beroep in Amstelveen, zoals zorgmedewerkers, een gratis voorstelling aan te bieden, lees HIER. Gisteren heb ik wethouder Touria Meliani laten weten ook de Amsterdamse zorgmedewerkers uit te willen nodigen. De komende tijd gaan we kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven. Ook laat ik onderzoeken of we van het Amsterdamse Bostheater een Amstelveens gemeentelijk monument kunnen maken.

Touria Meliani
Het Bostheater is een culturele diamant. Daarom hebben we er alles aan gedaan om deze te behouden voor beide gemeenten. Een buitenluchttheater is helemaal in deze tijd van corona en de nasleep die het gaat kennen, enorm belangrijk. Namens het college onze complimenten aan de Amstelveense en Amsterdamse gemeenteraad en speciale dank aan mijn collega-wethouder Touria Meliani voor haar grote betrokkenheid voor het behoud van het theater en de cultuur in het algemeen. Ik denk dat we allemaal niet kunnen wachten om in de zomer weer naar een mooie voorstelling te gaan.

Update-2-9-2021: Avond in Bostheater voor zorgmedewerkers, lees HIER.

Zie voor foto’s en eerdere artikelen hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.