Update 23-3-2022, lees HIER
Wat een opluchting. Als alles volgens planning verloopt kunnen Amstelveners vanaf 2025 van films genieten in een Pathé-bioscoop in de eigen gemeente. Wij zijn hierover tot overeenstemming gekomen met de directie van Pathé. Rond de zomer wordt het koopcontract ondertekend voor een vestiging in het Stadshart.

Een kanon afschieten
Er wordt al vele jaren gesproken over een bioscoop in Amstelveen waar inwoners uit de regio, uit Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel, terechtkunnen. Het is een opluchting dat de kogel eindelijk door de kerk is en het de goede kant op lijkt te gaan. Dit is van groot belang voor Amstelveen en vooral voor het Stadshart. Er is dringend behoefte aan meer levendigheid op het Stadsplein. Op dit moment kun je hier na 18.00 uur een kanon afschieten.

Horeca
Een bioscoop zorgt voor aanloop van mensen, ook ’s avonds. Dit is onder meer van belang voor de hier aanwezige horeca. Daarnaast hoeven onze jongeren de gemeente niet meer uit om naar de bioscoop te gaan of om een terrasje te pakken op een levendig en gezellig plein. Door de komst van de bioscoop wordt het Stadshart meer een verblijfsomgeving in plaats van een omgeving waar je niet wilt zijn.

Cultuurstrip
Deze nieuwe levendigheid is ook goed voor de verschillende instellingen die hier gevestigd, zoals de schouwburg en P60. Zij kunnen elkaar alleen maar versterken. Dit is dan ook aanleiding om opnieuw te kijken naar de aanblik van de cultuurstrip. De instellingen zijn bereid om hierin samen te werken. De komende periode gaan we de wensen en mogelijkheden alvast onderzoeken. Het is aan een volgend college van B&W en gemeenteraad om hier uiteindelijk een klap op te geven.

Echt Stadshart
We zijn blij dat we uiteindelijk tot een mooie deal zijn gekomen met de directie van Pathé. Vaak worden er aan dit soort grootschalige ontwikkelingen extra ontwikkelingen gekoppeld, zoals de bouw van een woontoren, maar daar is in dit geval geen sprake van. Het is een ‘clean deal’ zonder addertje onder het gras. Daar zijn wij trots op. Ons doel is het creëren van een écht Stadshart voor Amstelveen, en daarvoor zijn we op de goede weg.

Zie voor artikelen en foto’s hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.