Update; Garantiesubsidies 2020 vagesteld, zie onderaan de tekst
Vorig jaar, aan het begin van de coronacrisis, ben ik samen met een aantal raadsleden met kunst en cultuur in de portefeuille langs de culturele instellingen gegaan om de situatie te peilen en te vragen wat wij voor hen konden betekenen (lees HIER).

Herstelperiode
Nu het einde van de crisis in zicht komt, ga ik nogmaals langs om samen met cultuurwoordvoerders van verschillende partijen te kijken hoe zij zich door de crisis hebben geslagen en hoe zij de herstelperiode tegemoet zien. De eerste twee bezoeken waren met D66-raadslid Anne-Mieke van der Vet en Stieneke Kruier van Groen Links.

Niet stilgezeten
Bij de culturele instellingen zijn de deuren nu zo’n vijf maanden dicht geweest. Daarvoor hadden ze temaken met beperkende maatregelen om bezoekers te mogen ontvangen. Maar de organisaties hebben niet stilgezeten, blijkt na de eerste bezoeken. Wat opvalt is dat instellingen onderling veel samenwerkingen zijn aangegaan. Dat is iets wat de gemeente aanmoedigt én iets positiefs dat uit deze gezondheidscrisis is gekomen.

Gelukkig hebben wij de instellingen het afgelopen jaar financieel kunnen steunen met de hulp van Rijk en provincie. Met brede instemming van de gemeenteraad heeft de gemeente geld kunnen vrijmaken in een lokaal coronafonds om instellingen, ondernemers en inwoners financieel te kunnen ondersteunen zals bijvoorbeeld het Bosteather (lees HIER).

Update 20-7-2021; Garantiesubsidies 2020 vastgesteld, zie HIER de verdeling.

Zie voor de verslagen in het Amstelveens Nieuwsblad hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.