Op 15 december 2021 is ons oud-hoofd financiën, Jaap Huizenga, na een kort ziekbed overleden. Meer dan 30 jaar heeft hij bijgedragen aan het solide financiële beleid van de gemeente, (lees HIER) en was hij onze steun en toeverlaat.

Nooit te beroerd
Jaap begon op 1 december 1989 als bedrijfseconoom bij de afdeling Financiën. Anderhalf jaar later al werd hij hoofd Financiën. Vervolgens heeft hij tal van managementfuncties vervuld, waaronder hoofd concernmiddelen en hoofd staf. Want op Jaap kon je bouwen. Hij stond klaar voor zijn collega’s, voor de raadsleden en voor mij meer dan 10 jaar lang. Hij sloeg geen raadsvergadering over en was nooit te beroerd om iets een extra keer uit te leggen, want gemeentelijke financiën zijn best lastig te doorgronden.

IJsland
In 2011 ben ik twee keer, in februari en september, samen met Jaap naar IJsland afgereisd, waar we probeerden om de 15 miljoen euro gemeentegeld die we hadden ondergebracht bij Landsbanki terug te halen, (lees HIER.) De bank ging failliet en de provincie Noord-Holland en andere gemeenten hadden samen een vordering op de bank. Advocaten vroegen of vertegenwoordigers van gemeenten aanwezig konden zijn bij de rechtszaak om de zaak te versterken. Natuurlijk gingen we. Met een mooi resultaat, elke euro is terug in Amstelveen.

Vrienden
Dagen lang brachten we door in de rechtszaal. Maar ontspannen ( op eigen kosten) na een lange dag in de Blue Lagoon, (zie HIER), konden we ook heel goed samen. Daar in Reykjavik zijn we ook vrienden geworden. In september 2020 is Jaap met pensioen gegaan. Ondanks dat er vanwege corona geen groot afscheid in zat, hebben we met burgemeester Tjapko Poppens, gemeentesecretaris Bert Winthorst, en naaste collega’s op een mooie manier afscheid kunnen nemen. Vanavond hebben we in in de gemeenteraad stil gestaan bij zijn overlijden. Alle sterkte voor Ingrid en de nabestaanden. Ik ga hem zeer missen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.