Update 9-3-2022: vijf miljoen voor opvang en hulp, lees HIER
Ook gisteravond weer een mail ontvangen van Amstelveners die bezig zijn om wat te doen voor de mensen in Oekraïne. Deze keer was het de Schildersbuurt, maar er zijn ook initiatieven in Waardhuizen, Westwijk, de Amstelzijde en veel andere plekken. Hartverwarmend dat Amstelveen en heel Nederland altijd klaarstaat als de nood echt aan de man is.

Dubbel gevoel
In het college van B&W hebben we afgesproken om samen met de gemeenteraad te doen wat we kunnen voor mensen die onze hulp nodig hebben. Ondertussen is de campagne voor de gemeenteraad ook nog bezig. Dit geeft nu echt een dubbel gevoel. Gisteren hadden we een wandeling georganiseerd met kandidaten en inwoners. Het was een geweldige zonnige middag in het bos, maar elk gesprek ging al snel weer over die vreselijke nare oorlog in Oekraïne en wat we kunnen doen.

Onze regio
Als VVD hebben we altijd gepleit voor opvang in de regio van vluchtelingen van oorlog. Nu is die oorlog in onze regio en dit betekent dat wij onze verantwoordelijkheid nemen (lees HIER). Onder leiding van burgemeester Tjapko Poppens gaan we de aankomende tijd de handen uit de mouwen steken om ons steentje bij te dragen voor al die mensen die op de vlucht zijn.

Zie voor artikelen en foto’s hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.