Straatcoaches in AmstelveenBijna alle omwonenden van het winkelcentrum in Middenhoven hebben overlast van hangjongeren. Bijna 40% heeft wel eens overwogen om te verhuizen vanwege de overlast. Dit bleek uit een onderzoek van het wijkplatform van deze week.

Door de gemeente zijn steeds tijdelijke maatregelen genomen. De bewoners zijn het zat en willen oplossingen voor de lange termijn. Zo willen ze dagelijkse surveillance van een beveiligingsbedrijf, permanent cameratoezicht, een alcoholverbod in het winkelcentrum en sluiting van de Albert Heijn om 20.00 uur.

De baas op straat
De VVD steunt de buurt en vindt dat het toezicht in onze stad onvoldoende is. Bijna 30% van de Amstelveners voelt zich onveilig, dat is veel meer dan de rest van Nederland en zelfs Amsterdam. Wij willen dat de overheid weer de baas is op straat. Dat betekent een forse uitbreiding van toezicht. Niet alleen als het uit de hand loopt maar daarvoor zodat zaken niet uit de hand lopen, dus structureel.

Dit betekent dat het college van B&W hiervoor de portemonnee moet trekken. Ook onze fractievoorzitter Hans Bulsing heeft dit bij de begrotingsbehandeling al gezegd. Wij laten onze burgemeester Jan van Zanen niet met onvoldoende middelen de strijd tegen de overlast aangaan. Als het college dit niet doet, dan zullen we samen met het CDA en andere partijen een voorstel maken om het te regelen.

Grote bekken
De buurt vraagt ook om de Albert Heijn eerder te sluiten daar zijn wij het niet mee eens. Het kan niet zo zijn dat de ‘grote bekken’ in onze stad bepalen hoe laat de winkels dicht gaan of wanneer je je op straat kan begeven. Ook zal jeugdwethouder Yeter Tan ervoor moeten zorgen dat de jeugdcentra open zijn met goede begeleiders en toezicht. Verder moet er duidelijk gestuurd worden op de uitvoering in plaats van gepraat in regiegroepen en netwerkorganisaties. Zodat Amstelveners op straat merken dat het beter gaat.

Sport
We verwachten meer van onze eigen wethouder sport Joss Tabak. In de gemeentelijke veiligheidsplannen wordt sport niet eens genoemd, dit is een gemiste kans. Vooral omdat sport een belangrijke maatschappelijke functie is die je moet inzetten als één van de oplossingen.

De VVD-fractie zal de vinger aan de pols blijven houden bij de bestrijding van overlast in 2008. Want wij zullen nooit accepteren dat in Amstelveen mensen hun huis uitgepest worden.

Dit bericht in de media zie: RTV-Noord-Holland;

FullSizeRender (1)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.