‘Cardanus past zich aan’, kopte het Amstelveens Weekblad deze week. Het heeft PvdA- wethouder Yeter Tan haar politieke kop gekost maar de directie van Welzijnsinstelling Cardanus is er nu ook achter: het jongerenwerk moet beter.

Voor de nieuwe plannen van de gemeente om extra te investeren in Jeugd en Veiligheid zijn ze een heus verbeterplan overeen gekomen met het college van B&W.

Of het beter zal gaan is afwachten want de werkvloer- de mensen die het werk doen – zijn te vaak de sluitpost geweest van de directie. Gaat Cardanus zich ‘aanpassen’ of kiezen ze echt voor Amstelveen en krijgt de werkvloer een kans om de boel op orde te brengen? Na een paar avonden langs de ‘velden’ bleek dat er nog niets wezenlijk veranderd is.

Kwartaalrapportages:

Woensdag ga ik daarom voorstellen namens de VVD om de vinger aan de pols te houden door middel van kwartaalrapportages over de uitvoering. Dit hebben we al eerder voorgesteld om de wachttijden van gehandicapten korter te maken en dat heeft toen geholpen.

Want niet het ‘waterhoofd’ ( het hoofdkantoor) van Cardanus moet beter worden van de extra euro’s maar de mensen op de werkvloer. Te vaak zijn goede mensen verdwenen of weggepromoveerd door de directie.

Als gemeente en opdrachtgever zullen we sterker moeten sturen op de uitvoering. Ook de inbreng van betrokkenen als bewoners, jongeren en wijkplatforms zou een plek moeten krijgen in de rapportages want zij weten als geen ander wat er op straat van terecht komt.

Als zaken niet verbeteren binnen een half jaar dan is het tijd om afscheid te nemen van Cardanus. Wellicht is het een goed idee als de medewerkers tegen die tijd zelf een welzijnsinstelling beginnen, zonder waterhoofd.

Dit bericht in de media zie onder meer:

Het Amstelveens Stadsblad via Amstelveenweb, positie Yeter Tan (PvdA) via AmstelveenDichtbij en RTv NH.FullSizeRender (1) FullSizeRender (2)

2008 AmstelveenDichtbij analyse over positie Yeter Tan
2008 AmstelveenDichtbij analyse over positie Yeter Tan

FullSizeRender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.