Verandering:Jongeren gaan het zelf opknappen In het Amstelveens Nieuwsblad van 8 juli staat dat partijen als de PvdA en Groen Links nu al een nieuwe coalitie aan het smeden zijn. Dit terwijl de bevolking nog zijn stem moet uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.

De PvdA en Groen Links zijn kennelijk al een nieuw behangetje aan het uitzoeken voor hun wethouders kamers. De VVD schijnt ‘onbetrouwbaar’ te zijn. We hebben het gewaagd te zeggen dat als de tunnel voor de A9 onbetaalbaar wordt, we dan de stekker er uittrekken en kijken naar andere oplossingen (lees HIER). Zaken als onderwijs, sport, veiligheid en ouderen gaan bij ons altijd voor.

Achterbank
Toen ik het artikel in de krant las moest ik denken aan een verhaal tijdens de paarse kabinetten. Ministers en mensen die ministers dachten te worden liepen al voor de verkiezingen binnen bij de chique autohandelaren in Den Haag.

Ze kwamen alvast testen hoe de achterbank zat. Helaas voor hen bleek een paar maanden later dat de kiezer er toch anders over dacht. Of het in Amstelveen ook zo gaat is nog afwachten.

Het college van B&W gaat eerst terug naar Den Haag om te praten over onze bijdrage van 100 miljoen euro voor de A9 en er wordt druk gezocht naar geld bij de provincie en Europa. Of het allemaal kan en verantwoord is weten we over een tijdje.

Als het kan zou dat mooi zijn maar rekeningen doorschuiven naar onze kinderen en hoopvol boekhouden is niet onze stijl. Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor veel andere partijen. Kortom, een nieuw behangetje uitzoeken kan altijd nog.

Update: Maart 2010: Nieuw college in Amstelveen zonder PvdA, Groen Links en D66.

2010-het parool: herbert raat over college onderhandelingen  Amstelveen
2010-het parool ; Herbert Raat over onderhandelingen van D66 om college van B&W Amstelveen
2009 Amstelveens Nieuwsblad; VVD Amstelveen mogelijk buitenspel, gelukkig is het niet zover gekomen,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.