Update: 10-12-2018: Geschiedenis sloop je niet, lees HIER.

FullSizeRender (1)
Wethouder Herbert Raat en Burgemeester Mirjam van ’t Veld

In de tweede wereldoorlog hebben de Duitsers een kleine bunker gebouwd aan de Wolfert Van Borsselenweg. De bunker is ook gebruikt als jongerencentrum.

Gemeentelijk vastgoed
De bekende Amstelveense fotograaf Anko Stoffels vroeg me of hij de bunker mocht kopen van de gemeente. De bedoeling van hem is om hem in originele staat terug te brengen.Elk kwartaal bezoeken onze burgemeester Mirjam van ’t Veld en ik gemeentelijk vastgoed. Zo kwamen we vorige week ook bij de bunker.

Gesloopt
Veel historische gebouwen zijn gesloopt in Amstelveen net als op veel andere plekken in Nederland. Zo werd er op 7 november 1963 in de Amstelveense gemeenteraad zelfs een voorstel besproken om het Oude Dorp maar helemaal af te breken en te vervangen door een kantoor en een nieuwbouwwijk. Het is er gelukkig net niet van gekomen.

Wij vinden, dat de bunker behouden moet blijven. Daarom gaan we aan de slag om de bunker een nieuwe (positieve) toekomst te geven als fotostudio of galerie. Verkopen doen we niet, want onze historie doen we niet de verkoop.

Op de site van AmstelveenWeb.com staat de geschiedenis van de bunker beschreven. Zie hieronder artikelen over dit onderwerp op Amstelveenblog.nl en in AmstelveenDichtbij.

Update 2016: Paulusbunker gemeentelijk monument

2015-25 november Amstelveen Dichtbi; Herbert Raatj
2015-25 november Amstelveen Dichtbij; Herbert Raat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.