Update 27 september 2016 onderaan de tekst
Komt Hudson’s Bay naar het oude V&D pand in Amstelveen? Het bedrijf is in onderhandeling met de eigenaar van het pand: ASR. Vorige week heb ik gesproken in Amsterdam met Richard Baker, de topman van Hudson’s Bay.

Welcome
Baker is een uitermate innemende man en hij kende onze stad. ‘We want to invest in your city’, zei hij tegen mij. Waarop ik reageerde met: ‘You’re very welcome. Amstelveen is the perfect location for Hudson’s Bay’.

2016-Richard Baker Herbert Raat
2016-Richard Baker Herbert Raat

Perfect
Binnenkort wordt duidelijk of de partijen er uit komen met elkaar. Voor Amstelveen en voor Hudson’s Bay zou het een goede zaak zijn. De warenhuisketen past met hun concept en serviceniveau perfect bij ons. Bovendien zorgen we er zo voor dat zowel de westzijde, waar de Bijenkorf is gevestigd, als de oostzijde aantrekkelijk is.

Fors geïnvesteerd
De oostzijde van het Stadshart kan eerlijk gezegd sowieso wel een verandering gebruiken. In 1962 was de opening van V&D een feit in de toenmalige zaagtand. Nu is ASR bezig om plannen uit te werken voor het pand aan het Buitenplein. Het vooraanstaande bureau Rijnboutt is hiermee aan de slag.

2017 Het oude V&D pand gezien vanaf de Handelsweg in Amstelveen

Het oude V&D pand is een typisch voorbeeld van de architectuur uit de jaren ’60. Het complex is verouderd en aan herontwikkeling toe. Maandag hebben we een presentatie gehad met de laatste stand van zaken door ASR. Hudsons’s Bay wil een moderne winkel dus er zal fors geïnvesteerd moeten worden.

Verschillende functies
ASR onderzoekt ook of er woningen ontwikkeld kunnen worden binnen het plan. De kracht van het Stadshart vind ik dat er verschillende functies zijn. Niet alleen winkels, maar ook wonen en cultuur. Binnenkort wordt duidelijk of Hudson’s Bay naar Amstelveen komt.

Vooralsnog ziet het er goed uit. Toch gaat bij ons de vlag nog niet uit, want je weet nooit hoe de onderhandelingen achter de schermen verlopen. Aan de bereidheid van de gemeente Amstelveen om mee te werken zal het niet liggen.

Zie hieronder voor artikelen in AmstelveenDichtbij en AmstelveenBlog.nl over dit onderwerp.

Update 27 september: Hudson’s Bay komt naar Amstelveen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.