2016-KwikFit-pand. Foto: AmstelveenWeb.nl
2016-KwikFit-pand. Foto: AmstelveenWeb.com

(Update 17-7-2018 onderaan dit artikel)
We zijn uitgepraat met de eigenaren van het KwikFit-garage aan de Amsterdamseweg. Als ze nu niet snel de boel op orde brengen, dan volgt 1 oktober een dwangsom. Vandaag heb ik de gemeenteraad per brief geïnformeerd.

Al meer dan een jaar geleden is aangekondigd dat we gaan optreden tegen eigenaren die boel laten verslonzen. Bij het pand tegenover de molen aan de Amsterdamseweg 106 heeft dit tot actie geleid. Het pand is eindelijk gesloopt en binnenkort gaat de eerste paal de grond in voor nieuwbouw.

Redelijke eisen van welstand
Over het opknappen van het KwikFit pand hebben we geprobeerd om afspraken te maken. Helaas is er niets van terecht gekomen. Daarom zijn de eigenaren nu aangeschreven op het feit, dat de staat van het pand aan te merken is als ‘in ernstige strijd met redelijke eisen van welstand’. De Woningwet geeft de gemeente deze bevoegdheid.

Of we het gaan winnen weet ik niet. Maar in belang van omwonenden gaan we aan de slag. Zo proberen we te voorkomen dat het een rommeltje wordt in Amstelveen.

UPDATE-17-8-2017: Het pand is nu voorgedragen voor gemeentelijk monument. Lees HIER het rapport van de monumentencommissie.

Zie hieronder artikelen en een uitzending van RTVA over dit onderwerp:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.