Deze week aandacht voor de gemeentelijke financiën in het Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveenz. Veel gemeenten moeten nu bezuinigen op bijvoorbeeld bibliotheken vanwege tekorten bij de jeugdzorg. Gelukkig hebben we de zaken in Amstelveen financieel op orde (lees HIER) zodat we kinderen die hulp nodig hebben niet in de kou laten staan.

Grenzen aan de groei van Amstelveen en regio
Nu is er vanwege de woningnood grote druk om veel woningen te bouwen. Toch ben ik hier terughoudend in. Op dit moment leven we in hoogconjunctuur, dat kan zomaar weer omslaan. Daarbij zijn er grenzen aan de groei van Amstelveen. In onze regio is het heel druk en vol, daarom zou het beter zijn om de krimpgebieden in Nederland beter te ontsluiten met snelle verbindingen. Daar is ruimte en de prijzen zijn ook veel beter te betalen voor iedereen.

Kwaliteit van leven
We kunnen binnenstedelijk wellicht nog wel veel woningen bouwen, maar als je dan door de drukte de wijk niet meer uitkomt, of je kinderen kunnen niet in Amstelveen naar school omdat er geen plaats is, heb je een ander probleem. Onze voorzieningen (zoals sport, onderwijs, sport, cultuur) en zaken als infrastructuur moeten dat wel aankunnen. Kwaliteit van leven moet voorop blijven staan.

Lees HIER het interview in het Amstelveens Nieuwsblad en HIER in AmstelveenZ, of zie de teksten hieronder, Lees HIER de perspectiefnota 2020, volgende week wordt het besproken in de gemeenteraad:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.