Op de dag van de bouw heeft Rijkswaterstaat nieuwe toekomstbeelden gepresenteerd van Amstelveen. Mocht u daar niet geweest zijn dan kunt u ze hier nu zien. Het wordt steeds duidelijker hoe onze gemeente er na 2025 uit gaat zien rondom de A9. 

Verdiepte ligging
Volgend jaar gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de verbreding van de A9. De gemeente investeert 40 miljoen euro aan bovenwettelijke maatregelen, zoals een verdiepte ligging, overkappingen en groene geluidschermen. De groene uitstraling van Amstelveen wordt hiermee nog meer versterkt.

Niet voor verrassingen
Als er bij de uitvoering tegenvallers ontstaan, dan zijn de kosten niet voor Amstelveen, maar voor het Rijk. Dat geeft ons ook naar de toekomst toe de zekerheid dat we niet voor verrassingen komen te staan.

Dilemma’s
Voor dit project ben ik als bestuurder sinds 2010 verantwoordelijk. Niet altijd even makkelijk, wel veel interessante dilemma’s. Lees HIER over de onderhandelingen met het Rijk, provincie en anderen.

Het totale project kost 400 miljoen euro. Er komt een viaduct bij de Meander en overkappingen bij het Stadshart en het Oude Dorp. Het dak van de overkapping bij het Dorp kan worden ingericht met voet- en fietspaden, groen en speelruimte voor kinderen.

Zie hieronder het nieuwste filmpje, visualisaties en een artikel uit de Volkskrant (2013) over de onderhandelingen.

 

2 reacties op ‘Nieuwe toekomstbeelden Amstelveen

  1. Geachte heer Raat,

    Opmerkelijke manier van kijken naar het beleid in Amstelveen.

    Toch heb ik een vraag. Wat is de reden dat u reacties (die u wellicht niet aan staan?) niet plaats onder uw berichten? Het zou u en de liberale waarden van VVD sieren als u dat wel zou doen, ook als u het niet met de strekking eens bent.

    Met vriendelijke groeten,
    Bastiaan van den Berg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.