De komende weken komt er meer duidelijkheid over of Pathé (lees HIER) naar het Stadshart komt met een bioscoop. We zijn al bezig met de voorbereidingen. Want net als in een huishouden moet je er tijdig voor zorgen dat de zaken goed blijven verlopen als er een verbouwing aan komt.

Verhuizing
Want een verbouwing komt er in Amstelveen. Zo beginnen volgend jaar ook de werkzaamheden aan de A9. Op de Cultuurstrip zal met name de Schouwburg overlast ondervinden van de bouwwerkzaamheden. Het is al bekend dat theater Griffioen haar plek gaat verruilen voor de VU Campus in Amsterdam-Buitenveldert. Een nieuwe invulling voor het oude gebouw is nog niet bekend. Als alles volgens planning verloopt sluit de start van de werkzaamheden in het Stadshart aan op de verhuizing van Griffioen.

Mooie oplossing
Daarom gaan wij in overleg met de eigenaar van het pand (DUO) om te kijken of het mogelijk is om de theatervoorstellingen van de Schouwburg hier tijdelijk onder te brengen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat de continuïteit van deze culturele instelling zoveel mogelijk gewaarborgd blijft. We willen zo goed mogelijk voorbereid zijn en we denken dat dit een mooie oplossing is. Zo blijft het theater nog even voortleven in het straks ‘oude’ Griffioen.

Toen Griffioen aankondigde naar Amsterdam te verhuizen, heb ik tegen het bestuur gezegd dat het misschien uit het oog maar zeker niet uit het hart is. Veel Amstelveners bezoeken het theater regelmatig. We blijven ze dan ook volgen en helpen waar mogelijk.

Zie voor artikelen over dit onderwerp hieronder:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.