Update 28-4-2021; Nog een piano voor in de wijken, zie onderaan de pagina.
Gisteren heb ik een vleugel gekocht bij het Amstelveense familiebedrijf Van Kerkwijk Piano’s. De vleugel komt in de receptieruimte rond de raadzaal te staan en zal veelvuldig gebruikt gaan worden bij ontvangsten en evenementen.

Top-exemplaar
Tot op heden moest bij speciale gelegenheden altijd een vleugel worden gehuurd. Op termijn is een eigen vleugel voordeliger voor de gemeente en bijkomend voordeel is dat we de vleugel veel vaker kunnen gebruiken. Met de aanschaf is een bedrag gemoeid van circa 10.000 euro. Het is een tweedehands top-exemplaar in nieuwstaat.

Stadsplein
Tijdens de behandeling van de cultuurnota (lees HIER) in de gemeenteraad bleek dat we geen eigen piano of vleugel hebben. Dus spontaan wat spelen kan niet. Dat gaan we nu veranderen en de eerste raadsvergadering in 2020 zal hij er staan.

Jeruzalem
We komen binnenkort terug bij Van Kerkwijk, want de gemeenteraad heeft ook besloten dat er een buitenpiano op het Stadsplein moet komen, een geweldig idee uit Jeruzalem. In die stad staat midden op Jaffastraat een piano, die door voorbijgangers bespeeld kan worden. Ook ons plein kan wel wat muziek gebruiken.

Update 28-4-2021; Nog een piano voor in de wijken, lees HIER en HIER.

Zie hieronder artikelen, foto’s, een twitterbericht en filmpje over de piano in Jeruzalem over dit onderwerp:

Een reactie op “Een vleugel voor het Raadhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.