Update 11-3-2020: voor deel 2, 3, 4 en 5 zie onderaan de pagina
Vanaf morgen starten we met een nieuwe rubriek in het Amstelveens Nieuwsblad: Het Amstelveen van… In deze rubriek interview ik Amstelveners op en over zijn of haar favoriete plek in Amstelveen waar zij bijzondere herinneringen aan hebben.

Het verhaal van Amstelveen
Inwoners spreken mij regelmatig aan om verhalen met mij te delen. Het gaat dan niet alleen om verhalen uit grootmoeders tijd. Iedere Amstelveners maakt zijn eigen geschiedenis. In deze nieuwe rubriek gaan we deze verhalen delen om zo de geschiedenis van onze gemeente verder te vertellen.

Amstelveen zoveel jaar later
De rubriek Het Amstelveen van…. vervangt de rubriek Amstelveen zoveel jaar later die wij in 2016 zijn gestart (lees HIER). Hierin werden twee foto’s getoond: één van vroeger en één van vandaag de dag.

Alle edities zijn HIER terug te vinden. In de laatste editie namen we afscheid van de rubriek met mevrouw Van der Bijl, van de beroemde Amstelveense architectenfamilie, die zichzelf herkende op een historische foto, zie hieronder.

24-12-19 Len van der Bijl 1932
24-12-2019: Len van der Bijl 1932 en Herbert Raat laatste: Amstelveen zoveel jaar later

Beeldbank
De oude foto’s komen uit de historische online beeldbank die beheerd wordt door Dick Huijer. Hij verantwoordelijk voor ons archief in de kelder van het raadhuis en heeft sinds 2018 al 5000 foto’s gedigitaliseerd voor onze online beeldbank. En er liggen er nog zo’n 5000 klaar om verwerkt te worden. We doen dat samen met partners als Vereniging Historisch Amstelveen en Stichting Amstelveenweb.com.

Eerste editie
Dick bijt dan ook het spits af in de eerste editie van de nieuwe rubriek die één keer per maand paginagroot in het Amstelveens Nieuwsblad verschijnt. Heeft ú een favoriete plek waar u een oude foto van hebt en wilt u uw herinnering delen? Dan kunt u een mail sturen naar historie@amstelveen.nl.

Zie de eerste Het Amstelveen van…. die morgen in het Amstelveens Nieuwsblad verschijnt en de Update 11-3-2020: voor deel 2, 3, 4 en 5 hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.