Update 2017-20-6; extra overkapping bij Meander onderaan de tekst
Vandaag hebben we de gemeenteraad voorgesteld om de overkapping van de snelweg A9 in te richten als een openbaar parkachtig gebied. Hiermee ontstaan er mogelijkheden om het Oude Dorp en gebied rond de de Annakerk nieuw elan te geven.

Niet alleen met horeca, maar ook een hoogwaardige culturele invulling is goed voor Amstelveen. Zou het niet mooi zijn als bijvoorbeeld Museum Jan van der Togt een samenwerking zou aangaan met het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum?

Goede mix
Het Oude Dorp moet geen Leidseplein worden met alleen horeca. Een goede mix tussen cultuur, horeca, winkels en wonen is van groot belang. Met deze inrichting wordt het gebied steeds belangrijker.

Oude V&D pand in Amstelveen
Oude V&D pand in Amstelveen

Tegelijkertijd wordt nu ook het Stadshart aangepakt. Amstelveen gaat op de schop de aankomende jaren. Warenhuisketen Hudson’s Bay komt naar Amstelveen in het oude V&D-pand. Bijna 20.000 vierkante meter gaat vernieuwd worden en dat is hard nodig.

Hudsons's Bay in Amstelveen
Hudsons’s Bay in Amstelveen

En ook zijn er nieuwe plannen van Unibail Rodamco die niet de Schilderswijk raken. Binnenkort komen hierover voorstellen naar de gemeenteraad, wordt vervolgd…

Zie hieronder artikelen over dit onderwerp, een RTV-Amstelveen en een

UPDATE 20 juni: Extra overkapping bij de Meander.

Een reactie op “Parkachtige invulling boven A9

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.