Vandaag heb ik aan het bestuur van de VVD Amstelveen laten weten dat ik mij kandidaat stel voor een volgende raadsperiode. Het is aan hen en de leden om daarover te beslissen. Amstelveen heeft een mooi verleden, de toekomst moeten we maken.

Veel mensen vragen me of ik niet naar ‘Den Haag’ wil. Het antwoord is nee. Een paar jaar heb ik daar gewerkt als medewerker en alles is daar een politiek spel. Dat zie je de afgelopen maanden weer. Veel partijen willen niet eens in een kabinet omdat ze geen compromissen durven sluiten. Ze zijn bang voor hun kiezers die hen daar over vier jaar op afrekenen. Partijbelang voor het algemeen belang.

2012-Kees Noomen Herbert Raat

In Amstelveen is er gelukkig een andere politieke cultuur. Toch heb ik er goed over nagedacht of ik nog een periode door wil. Het wethouderschap of raadslidmaatschap is niet altijd even makkelijk. Gelukkig hebben wij een fijn team van mensen en werk ik met veel plezier samen met VVD-fractievoorzitter Kees Noomen.

Het mooie op lokaal niveau is dat je mensen soms direct kan helpen als ze in problemen komen. Bijvoorbeeld vorig jaar toen ouderen honderden euro’ s moesten betalen voor een paar uur zorg. Soms ontstaan er dilemma’ s als het belang van inwoners met elkaar botsen.

Lijstjes
Amstelveen bestaat als gemeente nu ruim vijftig jaar. In alle lijstjes  staan we in de top als aantrekkelijke gemeente. Dat is geen vanzelfsprekendheid. Een verleden heb je,  toekomst moet je samen maken, vind ik altijd een inspirerend citaat.

Dit betekent allereerst dat we de financiën op orde moeten houden en geen schulden doorschuiven naar de volgende generatie. Zo kunnen we zorgen dat we goede zorg kunnen leveren aan Amstelveners die dat nodig hebben.

Ondanks de druk om steeds meer woningen te bouwen is het van belang dat we onze groene gemeente groen houden. Zuinig zijn op onze sportvelden en ten zuiden van Westwijk extra sportvelden toevoegen.

Plek op een Amstelveense school
De afgelopen jaren hebben we prioriteit gegeven aan goede onderwijshuisvesting. Niet alleen voor het basisonderwijs, ook voor het voorgezet onderwijs. Leerlingen en hun ouders moeten er van op aan kunnen dat er een plek is op een Amstelveense school.

Daarom investeren we meer dan twintig miljoen euro in nieuwbouw voor het Herman Wesselink College. Van leerlingen hoorde ik dat het ook hard nodig is. Tijdens de warme dagen heeft de school zelfs het dak nat moeten spuiten om het maar een beetje dragelijk binnen te houden.

Op veel plekken zal er hard gewerkt worden aan de vernieuwing van onze stad. Bijvoorbeeld in het Stadshart waar warenhuis Hudson’s Bay komt in het oude V&D gebouw. Ook is er nu ruimte gekomen voor een Pathé bioscoop zodat onze kinderen niet meer naar de Bijlmer moeten voor de nieuwste films.

volgelvlucht-gebiedsvisie-overkapping-a9-oude-dorp-vanuit-noordelijke-richting

De overkapping van de A9 bij het Oude Dorp geeft kansen om door extra aandacht te besteden aan cultuur om zo ook onze economie te versterken. Hoe mooi zou het zijn als bijvoorbeeld het Museum Jan van der Togt samen zou werken met het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum.

Graag blijf ik me met hart en ziel inzetten voor Amstelveen. Om ervoor te zorgen dat dit een plaats blijft en is waar je graag wilt wonen en ondernemen. Een gemeente waar je (klein) kinderen goed kunt laten opgroeien. En mocht je hulp nodig hebben en je kunt het niet alleen, dan zorgen we voor een goed vangnet.

1970-Hans Johan en Herbert Raat
2013-ondernemersdiner-Claudio Mancinelli, Frits Bolkestein Uri Rosenthal Loek Hermans Fred Teeven Herbert Raat en Kees Noomen

2 reacties op ‘Verleden heb je, toekomst moet je maken

  1. Beste Herbert als ze je geen lijsttrekker maken zijn ze hun verstand verloren je bent een kanjer als wethouder in een bestuurlijk heel goede gemeente ik heb inmiddels in drie gemeentes in de keuken kunnen kijken nou ze kunnen allemaal in Amstelveen kijken hoe het moet
    Hartelijke groet Jacques Raadschelders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.