Update: 6-2-2019; ook bezoek aan de Noord-Zuidlijn onderaan de tekst
Amstelveen staat aan de vooravond van grote veranderingen. Volgend jaar wordt de Amstelveenlijn vernieuwd. In 2020 gaat Rijkswaterstaat de rijksweg A9 verbreden en ook het Stadshart gaat op de schop. Daarom zijn we druk bezig om alle overlast voor inwoners, ondernemers en bezoekers zoveel mogelijk te beperken.

Leren
We proberen vooral te leren van andere steden en niet zelf ‘het wiel uit te vinden’. Daarom zijn collega Rob Ellermeijer, betrokken ambtenaren en ik naar Rotterdam geweest om te zien hoe ze daar zaken aanpakken. We zijn ontvangen door wethouder Adriaan Visser en zijn mensen. Ook gaan we naar Amsterdam om te leren van de ervaringen van de Noord/Zuidlijn.

Eiland
Daarbij spreken we met ondernemers zoals de horeca in het Stadshart, de winkelmanagers en bewoners, zoals de mensen in de Schildersbuurt. Belangrijk is dat we een projectorganisatie krijgen waar iedereen samenwerkt. Of het nu de afdeling handhaving, vergunningen of beleid is. De tijd dat iedereen op zijn eigen eiland blijft zitten, is voorbij.

Update: 6-2-2019; ook bezoek aan de Noord-Zuidlijn in Amsterdam

Zie hieronder artikelen en foto’s over dit onderwerp:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.